Jablečný perník

suroviny: 350 g jablek, 350 g plohrubé mouky, 250 g cukru, 2 vejce, 2.5 dcl mléka, 1 dcl oleje. 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, 1-2 lžičky perníkového koření,tuk na vymazání avysypání formy, strouhaný kokosna posypání.

Poleva: 150 g moučkového cukru, 50 g másla, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce rumu, 2 lžíce horké vody.

        

    V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, vejce, mléko, olej, kakao a perníkové koření a vypracujeme řidší těsto. Nalijeme do vymazané a vysypané formy nebo hlubšího pekáčku a v troubě vyhřáté na 180 stupňů pečeme asi 30 minut. Všechny přísady na polevu umícháme ve vodní lázni dohladka. polevu nalijeme na prochládlý perník , posypeme strouhaným kokosem a necháme vychladnout.